skip to Main Content

Varhaiskasvatusmaksut

Satupäiväkotien varhaiskasvatusmaksun suuruuteen vaikuttavat lapsen hoitoaika, palvelusetelin tai yksityisen päivähoidon tuen suuruus sekä vanhempien tulot. Pääsääntöisesti lapset ovat meillä hoidossa kunnan palvelusetelillä. Palvelusetelillä perheen maksettavaksi jäävä osuus on usein sama kuin kunnallisessakin päivähoidossa. Kaikissa kunnissa ei ole käytössä palveluseteliä ja tällöin perhe voi hakea yksityisen hoidon tukea Kelalta.

Varhaiskasvatusmaksut palvelusetelillä oleville lapsille 1.8.2020 alkaen:

Varhaiskasvatusmaksu eli vanhempien omaosuus palvelusetelillä on 0-288 €/kk, riippuen perheen tuloista ja hoitotuntien määrästä viikossa. Palveluseteliä voivat hakea turkulaiset ja raisiolaiset perheet omasta asuinkunnastaan. Turussa palvelusetelin arvo määräytyy lapsen iän, hoitoajan ja perheen tulojen mukaan. Perheen maksettavaksi jää palvelusetelin arvon ja Satupäiväkotien perimän maksun välinen erotus. Lisätietoa Turun kaupungin palvelusetelistä ja kuntalisästä saat Turun kaupungin sivuilta. Lisätietoa Raision kaupungin tarjoamasta palvelusetelistä saat Raision kaupungin sivuilta. Voit kysyä palveluseteleistä myös meiltä.

Varhaiskasvatuspaikkamaksut sekä perheiden maksama osuus eli varhaiskasvatusmaksu:

Kokoaikainen vaihtoehto:

Vähintään 35 h/vk ja keskimäärin vähintään 147 h/kalenterikuukausi
Alle 3-v. 1299 €
Yli 3-v. 860 €
Vanhempien osuus 0-288 €

Osa-aikaiset vaihtoehdot:

Enintään 35 h/vk ja keskimäärin enintään 147 h/kalenterikuukausi
Alle 3-v. 1169 €
Yli 3-v. 774 €
Vanhempien oma osuus 0-245 €

Enintään 27,5 h/vk ja keskimäärin enintään 116 h/kalenterikuukausi
Alle 3-v. 974 €
Yli 3-v. 645 €
Vanhempien oma osuus 0-187 €

Enintään 20 h ja keskimäärin enintään 84 h/kalenterikuukausi
Alle 3-v. 779 €
Yli 3-v. 516 €
Vanhempien oma osuus 0-144 €

Kesäajan maksut:

Mikäli lapsi on pois päiväkodista yhtäjaksoisesti kuukauden, annamme syyskuun varhaiskasvatusmaksusta 30 % alennuksen. Jos loma-aikaa kertyy 2 kuukautta, emme peri syyskuun varhaiskasvatusmaksua.

Päivähoitopaikan irtisanomisaika on yksi kokonainen kalenterikuukausi.

Yksityisen hoidon tuki

Otamme hoitoon myös ulkopaikkakuntalaisia lapsia yksityisen hoidon tuella. Yksityisen hoidon tuen suuruus riippuu lapsen hoitoajasta ja perheen tuloista. Yksityisen hoidon tuki koostuu hoitorahasta, hoitolisästä ja mahdollisesta kuntalisästä. Vanhemmat hakevat Kelalta yksityisen hoidon tukea, joka maksetaan suoraan päiväkodille. Perheen varhaiskasvatuspaikkamaksut määräytyvät asuinkunnan, vanhempien tulojen ja tuntimäärien mukaan. Maksun suuruutta ja kuntalisää voit tiedustella päiväkodistamme. Lisätietoa yksityisen hoidon tuesta saat Kelan sivuilta tai kysymällä meiltä. Autamme mielellämme kaikissa tukiasioissa.

Neuvomme mielellämme perheitä maksu- ja tukiasioissa ja tukihakemusten täyttämisessä.

Klikkaa tästä ja hae päiväkotipaikkaa Turun kaupungin sivuilta

Back To Top