skip to Main Content

Päiväkoti Satuherttua, Turku

Avaamme Satuherttuan syksyllä 2022 Herttuankulmaan.

Rakennusta, jonka alakertaan Satuherttuan tilat tulevat, rakennetaan parhaillaan Herttuankulman alueella, Sataman läheisyydessä.  Päiväkodin tilat on suunniteltu n. 70 lapselle / neljälle ryhmälle ja juuri meille soveltuviksi. Tilaa on yhteensä yli 600 m2. Pienille ja isoille on mm. omat kuraeteiset ja vaatesäilytystilat sekä tietysti omat ryhmä- ja pienryhmätilat. Kahteen osaan jaettava ruokailutila on yhteinen, jota voidaan hyödyntää myös ryhmien toiminnoissa. Omalle pihalle päästään leikkimään suoraan molempien ryhmien eteisistä. Tämän lisäksi käytössämme on valtava, yhteensä n. 3000 m2 kattopiha, missä on meille tarkoitettu/aidattu leikkialue, jossa on mm. jättihiekkalaatikko. Aidan ulkopuolella on talon yhteiskäytössä oleva alue, mihin tulee mm. kiipeilyteline, keinut ja istutuslaatikot. Lähialueelta löytyy toki myös kenttiä ja puistot sekä Aurajoen rantaan on kävelymatka.

Satuherttuassa tulemme noudattamaan valtakunnallista ja Turun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa sekä lisäksi toiminnassamme näkyvät tietysti Satupäiväkotien omat arvot, punaisena lankana positiivinen pedagogiikka ja arkitoimintapedagogiikka. Toiminnan monipuolisuus, lapsilähtöisyys, leikin ja sosiaalisten taitojen merkitys lapsen positiiviselle kasvulle ja kehitykselle yhdessä lasten ja perheiden osallisuuden kanssa ovat meidän kulmakiviämme.

Päiväkodinjohtajana tulee toimimaan Marla Mecklin, joka toimii tällä hetkellä Satuportsan ja Satunummen johtajana. Jatkossa hänen vastuullaan ovat Satuportsa sekä Satuherttua ja päiväkodit tulevatkin tekemään keskenään yhteistyötä.

Voit tiedustella varhaiskasvatuspaikkaa lapsellesi jo tässä vaiheessa. Tiedusteluihin vastaa Marla Mecklin, marla.mecklin@satupaivakodit.fi ja p. 040 055 2502 Susanna Hanhinen, susanna.hanhinen@satupaivakodit.fi ja p. 022 381 373 ja Riikka Sihvonen, riikka.sihvonen@satupaivakodit.fi ja p. 0400 454 801.

Back To Top